Contactlenzen

Veilig contactlenzen dragen is alleen mogelijk met gespecialiseerde zorg.

Bij Optiek 8a vindt u een gediplomeerd contactlensspecialist met meer dan 30 jaar ervaring. Vanaf de oprichting van Optiek 8a is een duidelijke keuze gemaakt voor het leveren van vertrouwde kwa-liteit, zowel in producten als in de juiste begeleiding om probleemloos contactlenzen te kunnen, blijven, dragen.  

 

In de basis onderscheiden we twee soorten lenzen; zachte lenzen of vormvaste lenzen, ook wel harde lenzen genoemd. Zachte lenzen zitten in de regel meteen heel comfortabel en vormvaste lenzen vragen iets meer gewenning. Bepaalde oogfouten kunnen minder goed worden gecorrigeerd met contactlenzen maar wanneer contactlenzen voor uw situatie toepasbaar zijn, vindt u bij Optiek8a altijd de beste oplossing. 

 

Zachte contactlenzen zijn in de regel wat groter dan vormvaste contactlenzen en bewegen iets minder op het oog. Daardoor kan er ook bijna geen stof onder de lens komen, wat met vormvaste lenzen een enkele keer wel kan gebeuren. Hierdoor zijn zachte lenzen bij uitstek geschikt om te dragen tijdens het sporten. Zelfs bij de meer fysieke sporten kunnen zachte lenzen zonder problemen worden gedragen.

 

Een punt van aandacht is het onderhoud van contactlenzen. Dit moet heel nauwkeurig gebeuren en de meeste gebruikte zachte contactlenzen worden daarom ook vaak maandelijks vervangen om vervuiling tegen te gaan. Ook het reinigingsplan is belangrijk en door de samenwerking met verschillende leveranciers heeft Optiek8a altijd het juiste reinigingsproduct voor u beschikbaar. 

 

Optiek 8a loopt voorop in innovatie en mede door de modernste Nidek apparatuur maken wij dan ook altijd gebruik van de nieuwste aanpastechnieken. 

 

Natuurlijk kunt u altijd vrijblijvend langs komen voor een gedegen advies. Altijd afgestemd op uw ogen en persoonlijke situatie.